Св. Імшы у нашай парафіі
ў нядзелю - 8.30, 11.00, 15.00, 19.00
у бальнічнай капліцы ў 16.30

У абавязковыя святы, якія прыпадаюць у будні дзень, а гадзіне 11.00, 19.00
i ў бальнічнай капліцы ў 16.30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СПАМПАВАЦЬ АНКЕТУ

 
 
 

Сустрэча культур ля падножжа Маці Божай Браслаўскай Валадаркі Азёраў

Напэўна, кожны дарослы чалавек, які жыве далёка ад бацькоў і не бачыцца з імі так часта як хацелася б, можа ўявіць тую асаблівую радасць ад доўгачаканай сустрэчы з маці і бацькам. Простую, але сапраўдную, якую адчуваеш, калі абдымаеш і прытуляешся да бацькоў, бесклапотна і з даверам, як у дзяцінстве.

Таму лёгка зразумець, чаму начное чуванне ў Браславе напярэдадні каранацыі цудоўнага абраза мела назву “Сустрэча культур у Маці Божай Валадаркі Азёраў”. Яе дзеці жывуць ва ўсім свеце, у розных яго куточках і ў гэтыя дні многія сыны і дочкі прыехалі ў Браслаў да сваёй Маці, каб раздзяліць радасць такой значнай падзеі, каб падзякаваць любай Матулі за падтрымку і любоў, дапамогу і пяшчоту, якой яна няспынна атуляе. Слёзы радасці можна было ўбачыць на тварах шматлікіх людзей рознага ўзросту, бо іх перапаўняў Дух Божай любові і адзінства, адчуванне сябе прыналежным да вялікай шчаслівай сям’і Божых дзяцей.

Усе мы розныя, але нас аб’ядноўвае мэта. І тое, што ў Браславе сабраліся беларусы, палякі, украінцы, літоўцы, латышы, а таксама іерархі з Расіі, Германіі, ЗША, Індыі і іншых краінаў свету з’яўляецца таму яскравым пацверджаннем.

Падчас начнога чування прадстаўнікі суседніх краінаў мелі адзведзены час на прадстаўленне сябе і сваёй культуры, на праслаўленне Усявышняга спевам, танцамі, малітвай, усмешкай, бо Бог і Яго Маці разумеюць усе мовы і выслухоўваюць усе просьбы. Начное чуванне распачалося часам латышскай культуры, працягнулася украінскай, польскай, а ў астатні час начную адарацыю праводзілі беларусы. 

У гэтую значную ўрачыстасць Маці Божая Браслаўская сабрала ля свайго падножжа прадстаўнікоў розных народаў і веравызнанняў. Бо Яна тая, якая дапамагае кожнаму блукаючаму вярнуцца на правільны шлях і ісці па ім да Хрыста. Наша Маці чакае нас заўсёды і, як трымае на сваіх руках Хрыста, так і кожнага ахінае сваім матчыным цяплом і апекай.

 

Святлана Бурлевіч

 

Запрашаем на біблейскія сустрэчы

Калі вы жадаеце няспынна пазнаваць Біблію і па-новаму акунацца ў словы Святога Пісання, калі жадаеце ўзмацняць і паглыбляць сваю веру, а таксама атрымліваць адказы на цікавячыя вас пытанні, то запрашаем на біблейскія сустрэчы.
Адбываюцца яны кожную нядзелю пасля святой Імшы на 11.00. На іх пад кіраўніцтвам кс. Уладзіміра Шыдлоўскага вернікам прапануецца паразважаць над нядзельным урыўкам з Евангелля, падзяліцца сваімі разважаннямі і адпаведна жыццёвым вопытам.
Сакрамэнт Эўхарыстыі
У часе Апошняй Вячэры Езус сеў за стол разам са сваімі вучнямі, каб спажыць з імі Пасху, але не толькі на знак успаміну выхаду Ізраэля з егіпецкай няволі, але ўжо на знак успаміну таго, што павінна было хутка стацца: на памяць аб сваёй смерці і змёртвыхпаўстанні як вызваленні ўсяго чалавецтва з няволі граху і смерці. «Вельмі захацелася Мне, – кажа Езус да сваіх вучняў, – есці з вамі гэтую Пасху перад тым, як буду цярпець» (пар. Лк 22, 15).
Пн Ат Ср Чц Пт Сб Нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
21
22
23
24
25
26
27
28
30

РАСКЛАД НАБАЖЭНСТВАЎ

Кожны католік мае абавязак у нядзелю і абавязковыя святы ўдзельнічаць у святой Імшы – Эўхарыстыя

Расклад святых Імшаў у нашай парафіі ў нядзелю:
8.30 11.00 15:00 19.00

КАРОТКІ КАТЭХІЗІС

Навошта верыць у Бога?

Чалавек настолькі мае паўнату жыцця, супакой сэрца, настолькі шчаслівы, наколькі злучаны з Богам.

Go to top